Молитовне життя
Молитовна зустріч,
2-ий понеділок кожного місяця, храм Петра і Павла
Волонтерське життя
Волонтерське життя
Спортивне життя
Спортивне життя
Чемпіонат з міні-футболу серед інтернатів, відкриття з 30 вересня
Таборове життя
Таборове життя
Соціальне життя
Соціальне життя

“Різдвяна школа 2015″. День третій: казка

І вже завершився третій день нашої «Різдвяної школи».

Особливість, яку ми зуміли вже сьогодні скуштувати та розсмакувати. Цьогорічну різдвяну школу я б назвав різдвяною казкою, де ми, окрім біблійних персонажів, зустрічаємо ще й казкових… Кожен персонаж нашого дійства є супровідником чи попутником у спільній мандрівці до новонародженого дитятка. Жага нашої зустрічі з Христом з кожним наступним днем все більшає, а пережитий день допомагає зрозуміти суть Різдва Христового та поринути у глибину таїнства Божого Воплочення.

Христос народився 2000 років тому, але кожного року він народжується знову для нашого спасіння, щоб ми зрозуміли, приготувалися та мандрували до святості з Тим, Хто відкриває для нас цю святість. Саме через це ми пригадуємо собі загадкову подію давнини, учасниками якої стало багато осіб. Кожен з них подолав свій шлях, свої труднощі, перепони, перешкоди, але дійшов до народженого дитя. Одні – це мудреці, багаті царі, що залишають свої царства, багатства та прямують до зірки, що вказує на Бога; інші – пастушки, що стають учасниками Різдва Господнього через об’явлення ангела.

Тому й ми у нашій нелегкій мандрівці звернулись до досвіду цих осіб. Царі уособлювали мудрість, ангели – святість, пастушки – простоту й чистоту серця. Відтак кожен з них відкрив нам свою чесноту у відповідний день: перший – цар-мудрець; другий – ангели; третій – пастушки.

Як класно бути дитиною! Ти через свої переживання, думки, враження користаєш з того, що досвідчили та пережили інші, а від тебе залежить присутність та бажання відкрити серце на Таїнство Божого Різдва та мандрувати разом з нами туди, де казковий мудрець-чаклун допоможе тобі повернути назад 2000 років і підготувати до зустрічі з новонародженим Христом.

Кожен день нашої різдвяної школи є особливим, різноманітним та багатим. Тут ти вже встиг оглянути володіння одного із царів, познайомитися із його сином, збагнути, для чого людині мудрість і що вона означає; тобі вдалось побувати на небесах, де бачив ангелів, чув їхні розмови та молитви, які заносили до Бога та відкрили нам таємницю Божої, а відтак, і людської святості, а у простоті пастушків віднайшов чисте серце, до якого промовляє Господь.

Ці театральні дійства плавно переходили у завдання, а ті, у свою чергу, у майстер-класи. Ми зуміли прогнати лихого змія від замку мудреця, що помандрував до Ісусика; ми врятували його королеву із високої башти; ми зуміли освоїти обладунки святості, до яких нас закликає апостол Павло у посланні до Ефесян; ми віднайшли загублену вівцю, без якої пастушки не могли відправитись до вертепу…
Та все ж, здолавши власними зусиллями вже великий шмат дороги, ми не зупиняємося, а крокуємо далі до Господніх ясел. А згодом нас ще чекає нелегка боротьба із злими силами, перешкодами та гріхами і тріумф: пережиття Святвечора у спільнотах двох шкіл-інтернатів, а відтак з першою зорею ми помандруємо голосити новину Різдва Христового у «Княжий Келих», де розповімо усе, що нас спіткало!

Тарас Мисяковський

Дізнавайтесь про нові статті по Email

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*


− 6 = один

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>