Молитовне життя
Молитовна зустріч,
2-ий понеділок кожного місяця, храм Петра і Павла
Волонтерське життя
Волонтерське життя
Спортивне життя
Спортивне життя
Чемпіонат з міні-футболу серед інтернатів, відкриття з 30 вересня
Таборове життя
Таборове життя
Соціальне життя
Соціальне життя

Дітвора знає: готувати смачні страви – корисно і під силу кожному…

6 березня 2018 року на двох кухнях кулінарного гуртка “Казанок” продовжуються експерименти. Щовівторка все кипить і готується у Львівській школі-інтернат №2 та у Навчально-реабілітаційному центрі “Мрія”.

 У НРЦ “Мрію” завітала незмінна наша господиня Таня, яка сьогодні навчала Лесю і Роксолану, учениць 10 класу, готувати шпинатно-сирний киш. Вона ретельно розказала про усі процеси приготування, про секрети, які допоможуть зробити киш смачним. Під час смакування апетитної страви, дівчата ділилися своїми враженнями і обговорювали приготування. Таня щоразу учасникам “КАЗАНКА” показує як сервірувати стіл, щоб споживати їжу було не тільки смачно алей і приємно.

Таня, волонтер ЦОС: “Створений “Казанок” є одним з перших кроків до самостійного життя. За цей час моїх відвідин дітвора, яка приходить змінилась – вони стали відкритішими, самостійними, життєрадісними. В останніх наших зустрічах дівчата стали жвавішими ( я бачу їм це подобається – сам процес приготування, кожну страву вони почали фотографувати), згодом навіть і пригощати своїх друзів і вихователів. В цей момент і я ніби повертаюся в своє дитинство…

щодо мене :).. я люблю готовити, а найбільше показати, залучити дітей, передати їм свій (хоча ще й малий) досвід.

Дякую, що Ви є !!!”

Вихованці ЛШІ №2 пройшли маленький екзамен-перевірку від волонтера ЦОС, Іри, координатора кулінарного гуртка в даному закладі. Перед дітворою була поставлена задача самостійно за півтори години приготувати дві страви: салат “Цезар” та пасту, які потім продегустував директор закладу Андрій Євгенович. Учасники гуртка були перше здивовані, але опанувавши себе самостійно поділилися на дві команди і приступили до роботи. Загалом дітям сподобалось, вони відчули себе на кухні повноцінними кухарями, мали самостійно приймати рішення, оцінювати ступінь готовності та смаку страв, контролювати весь процес від нуля до подачі на стіл. Тепер мають уявлення, як це все приблизно буде виглядати на закритті сезону. Страви усім засмакували. Наступного тижня на “Казанок” завітає Андрій Євгенович, який навчить дітей приготуванню своєї улюбленої страви.

Іра, волонтер ЦОС, координатор кулінарного гуртка в ЛШІ №2: “Помітні позитивні зміни. Якщо спочатку діти приходили чисто з цікавості, подивитись на кухарів та покуштувати всякі незвичні страви, то зараз стає помітним розвиток їх ініціативності. Частіше вони цікавляться, чи точно буде гурток наступного тижня, хто прийде з кухарів, що саме будемо готувати. Деколи пропонують свої варіанти проведення заняття, наприклад в форматі Майстер-шефа і т.д. Часто діти самі хваляться, що вміють частково готувати ту чи іншу страву, тому, навіть, показують свої вміння іншим друзям. Деколи у вільну хвилинку, переглядаємо кулінарні відео (приготування штруделя). Загалом, якщо діти і не виберуть професію кухаря в майбутньому (хоча було би круто), але водночас, маю надію, в них з’явиться впевненість в тому, що готувати смачні страви – це корисно для здоров’я, цікаво і під силу кожному”.

Медіа-Центр ЦОС

Дізнавайтесь про нові статті по Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *