Молитовне життя
Молитовна зустріч,
2-ий понеділок кожного місяця, храм Петра і Павла
Волонтерське життя
Волонтерське життя
Спортивне життя
Спортивне життя
Чемпіонат з міні-футболу серед інтернатів, відкриття з 30 вересня
Таборове життя
Таборове життя
Соціальне життя
Соціальне життя

9 липня

Святі богоугодники, хоч і не бачили Божого Лиця, а лиш у молитві зближалися до Нього, коли так часто і глибоко застановлялися над тим, що знали вже про Божі прикмети й досконалості, тоді так дуже серцем ці­лим рвалися до Бога, що єдиним їх бажанням на світі було якнайбільше і якнайдовше молитися до Бога.

А навіть смерти собі вони бажали! Бо вона мала їх увіль­нити від усякої небезпеки гріха та злучити навіки з Богом.

Так, наприклад, великий апостол Павло каже, що ба­жає розлучитися від тіла, щоби перебувати з Христом. “Маю бажання розв’язатись (від тіла), – мовить, – бути з Христом, бо це далеко ліпше” (Флп. 1,23).

А один пустинножитель як почав увечір молитву від слова: “Боже безконечної доброти“, так і лишився на цьому слові… Цілу ніч розважав над цими словами і щойно ранком ясне сонце перервало йому це довге та солодке розважання над Божою добротою.

Так, браття! Людина, що здає собі справу, як дуже Бог полюбив її і скільки вчинив для неї, а до того людина, яка хоч трохи зрозуміла, яким добрим є Бог сам у собі, не може не любити Його!

А коли вже Бога полюбить, тоді милим їй являється все, що до Бога належить, що до Бога веде і що Богові миле.

Тоді дорогим і милим їй і Боже слово, через яке ліп­ше пізнає Бога, і Божий закон, у якому виражена Божа воля, і молитва, якою з Богом розмовляє…

Мила їй і кожна людина, бо в ній пізнає Божу дитину. Так-то любов Божа просвічує ціле життя людини.

А головно просвічує вона взаємовідносини людей до людей. Веде людей до взаємної любові, до якої вже з природи мають вони наклін.

1901 р., січня 17, Станіславів, Львів. – Із пастирського послання Митрополита Андрея до духовенства та вірних “Найбільша Заповідь”

365 днів з Великим Митрополитом, Роздуми на щодень

Дізнавайтесь про нові статті по Email

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*


+ один = 9

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>