Молитовне життя
Молитовна зустріч,
2-ий понеділок кожного місяця, храм Петра і Павла
Волонтерське життя
Волонтерське життя
Спортивне життя
Спортивне життя
Чемпіонат з міні-футболу серед інтернатів, відкриття з 30 вересня
Таборове життя
Таборове життя
Соціальне життя
Соціальне життя

8 листопада

Бог дивиться на серце. Хто не може більше дати, як добре слово, або молитву, або малу прислугу, той може з Божою благодаттю трапити на таке слово, як та хана- нейка, що почула від Христа: “За те слово…” (Мр. 7,29). Нелегко словом заступити діло, бо “Не ті увійдуть у Не­бесне Царствощо говорять: “Господи, Господи”, – але ті, що творять волю Отця” (Мт. 7, 21). Буває, одначе, що слово перед Богом набуває значення діла.

В часах, коли діло милосердя і милостині стається чимраз трудніше, тим усильніше мусить християнин плекати розположення серця до милосердя та милос­тині, себто співчуття, бажання, волі. Нехай зовнішня милостиня буде мала, коли не може здобутися на біль­шу, але нехай буде бодай символом того, що людина рада би дати, що душа бажає, чого хотів би чоловік. Може, милосердний Бог прийме і таку, хоч незначну, лепту для того внутрішнього християнського розпо­ложення душі. Очевидно, треба стерегтись, щоб те внутрішнє розположення не було самообманом. І будь що будь, навіть з посліднього, передаваймо хоч дрібну лепту в руки Христа. Здається, що це одинока зарада в хвилях загальної нужди.

Як довго маємо в руках “Отченаш”, як довго мо­жемо в імені своїм і цілого народу повторяти щодня: “Хліб наш насущний дай нам днесь“, – так довго можемо бути певні, що Бог не допустить на нас досвіду і споку­си більшої, ніж наша спроможність:”Бог вірний, що не допустить спокутувати вас більше того, що можете, але разом зі спокусою пішлепоміч, щоби ви могли ви­тримати” (1 Ко р. 10,13).

1942 р., червень, Львів. – Із пастирського послання Митрополита Андрея до духовенства і вірних ” Про милосердя “

365 днів з Великим Митрополитом, Роздуми на щодень

Дізнавайтесь про нові статті по Email

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*


× шість = 12

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>