Молитовне життя
Молитовна зустріч,
2-ий понеділок кожного місяця, храм Петра і Павла
Волонтерське життя
Волонтерське життя
Спортивне життя
Спортивне життя
Чемпіонат з міні-футболу серед інтернатів, відкриття з 30 вересня
Таборове життя
Таборове життя
Соціальне життя
Соціальне життя

30 липня

Боже синівство – то фундаментальна правда христи­янства, це дар Ісуса Христа, це прямо цілий Новий завіт, завіт благодаті та любові. Тому й те слово “Отче” є сло­вом благодаті і словом любові, можливим тільки у Христі й у Св[ятому] Дусі. Щоб його сказати, треба бути дійсно синами, “а що ви є синами, післав Бог Духа Свого Сина у ваші серця, котрий кличе: Авва, Отче! Тому ти вже не слу­га, а син; коли ж син, то й наслідник” (Гал. 4,7).

 ”Бог - Батько”. І ця думка станс провідним світлом життя, і та гадка стане молитвою; може стати безупинною молитвою, хоч і не повторювана часто; вона може стадо на дні душі перебувати; вона сама може молитися у нашій душі; та гадка сама стане безпереривною святою синівською молитвою до доброго Батька в небі.

Так то школа молитви Христа відразу, від першої се­кунди проливає на нашу душу потоки світла й сили з неба. Якби ми це вповні розуміли, нам легко приходило би або бодай нам траплялося би те, що оповідають про святого Арсенія пустельника, що зачинав молитву вече* ром. звернений на схід (як наші церкви, так ціле первіс­не християнство молитвою зверталося на схід – до того •Сходу з висоти” (Лк. 1, 78), бо сходом нашим Христос, тин сонцем, що сходить, – але не в географічному сході, з неба). Пустельник зачинав молитву словом “Боже”-і в тому слові найшов стільки корму для душі, що словами далі не пішов, щойно схід сонця пробудив його з цього молитвенного сну, й з простотою та наївністю східних людей кликнув: “Чому, сонце, перешкоджаєш мені, – я щойно зачав молитву, ще навіть не зачав”.

1932-1933 рр., Львів. – Із праці Митрополита Андрея “Божа мудрість”

365 днів з Великим Митрополитомроздуми на щодень

Дізнавайтесь про нові статті по Email

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*


вісім − = 7

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>