Молитовне життя
Молитовна зустріч,
2-ий понеділок кожного місяця, храм Петра і Павла
Волонтерське життя
Волонтерське життя
Спортивне життя
Спортивне життя
Чемпіонат з міні-футболу серед інтернатів, відкриття з 30 вересня
Таборове життя
Таборове життя
Соціальне життя
Соціальне життя

29 вересня

Свята віра, дорогі, – то дуже цінна благодать із неба. Віра – це надприродна сила, що наші душі лучить із не­бом; це надприродне світло, що нам дає пізнати правди, об’явлені самим Богом; це надприродна сила і чеснота, яка нам дає визнавати правдою все те, що Бог об’явив, а свята Вселенська Церква подає до вірування. Тому віра так дуже конечна для вічного спасения.

Але щоби святу католицьку віру заховати цілою і не­порочною, треба часом боротися зі спокусами так, щоб їх поконати. А це є ласка, про яку треба просити. Тому, дорогі, на другому місці дуже усильно поручаю і раджу вам не занедбувати щоденних християнських молитов. Християнинові, дорогі, потрібна молитва в житті. Через молитву випрошуємо собі ласку для добрих діл христи­янського життя, до побід над спокусами, до заховування душі, чистої від смертного гріха. Молитвою можемо ви­прошувати собі з неба і много інших дарунків духових, а часто і дочасних дібр. Бо Христос сказав: “Просіть, і дасться вам; шукайте, і знайдете; стукайте, і отво­риться вам“. Тому є річчю ясною, такою ясною, як білий день, що мудра і чесна людина повинна щодня звертати молитвою серце до Бога. Коли лиш можете, відмовляй­те кожного дня рано і ввечір усі християнські молитви; якщо можете, співайте їх усі разом.

1942 р., грудня 22, Львів. – Із пастирського послання Митрополита Андрея до вірних

365 днів з Великим Митрополитом, роздуми на щодень

Дізнавайтесь про нові статті по Email

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*


вісім − 4 =

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>