Молитовне життя
Молитовна зустріч,
2-ий понеділок кожного місяця, храм Петра і Павла
Волонтерське життя
Волонтерське життя
Спортивне життя
Спортивне життя
Чемпіонат з міні-футболу серед інтернатів, відкриття з 30 вересня
Таборове життя
Таборове життя
Соціальне життя
Соціальне життя

29 червня

“Де ваш скарб, там і серце ваше” (Мт. 6, 21). Заповідь вимагає, щоб цілий напрямок і намір нашого життя був звернений до Бога. А що додано “усімумом, гадкою, мис­лю“, то треба так пояснювати, що цілий наш ум має бути підданий Божій правді, себто Божому об’явленню, Бо­жій волі в Його об’явленні. А коли заповідь додає з цілої душі”, то значить, що ціла наша воля, увесь напрямок ін­телектуального бажання чи жадоби має бути звернений до Бога або порядкований по Божій волі і об’явленню. У святого Марка (12, ЗО) і в святого Луки (10, 27) додано ще: “всею силою твоєю”, а це хіба так треба пояснювати, що тоді любимо Бога всією силою, коли все наше зовні­шнє поступування є послушне Божому законові.

Очевидно, слова, якими представлена заповідь любо­ві, мають Божу глибину у значінні. Вони ж відносяться до людей усіх станів і до людей усіх ступнів духовної звершености, а тому мусять бути пристосовані так до почат- куючих, як і до звершених, та для всіх мусять висказувати і обов’язок, легкий до виконання, і ідеал, який щойно колись у будучому житті можемо осягнути. Хоч маємо до діла з початкуючим християнином, бо не можна бути більше початкуючим, як коли хто з трудом підноситься з упадку тяжкого гріха, то й до того початкуючого про­мовляє Божий закон, вказуючи високий ідеал.

1935 р., лютого 12грудня 15, Львів. – Із праці Митрополита Андрея “Християнська праведність”

365 днів з Великим Митрополитом, Роздуми на щодень

Дізнавайтесь про нові статті по Email

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*


+ 4 = дванадцять

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>