Молитовне життя
Молитовна зустріч,
2-ий понеділок кожного місяця, храм Петра і Павла
Волонтерське життя
Волонтерське життя
Спортивне життя
Спортивне життя
Чемпіонат з міні-футболу серед інтернатів, відкриття з 30 вересня
Таборове життя
Таборове життя
Соціальне життя
Соціальне життя

22 червня

Звертаюся до вас, дітоньки, котрі недавно перший раз приступили до Святого Причастя, котрі цього року мали той такий великий, такий важний, такий святий день на ціле ваше життя – день приступлення перший раз в житті до Святого Причастя.

Коли священик буде зближатися до вас з чашею Христової Крові, пам’ятайте, що то важна хвиля для вас. Божа Дитина, Ісус Христос, зближається тоді до вас, а навколо Нього будуть літати сотнями і тисячами білі маленькі ангели. І чудні пісні будуть співати на хвалу Божої Дитинки. Ви не будете бачити ані ангелів, ані Ісу- са Христа, і не будете чути тих ангельських пісень, бо Ісус Христос укриється, сховається перед вашими очи­ма. А знаєте, як Його шукати? Треба Його шукати вірою. Треба так робити, якби ви, діти, бавилися з собою, а одне має зав’язані очі і мусить інших ловити. Він їх не бачить, бо має зав’язані очі, але знає, що довкруги нього є діти. Всі діти притихли і жодне не обізветься словеч­ком. А той, що має зав’язані очі, таки знає, що кругом нього є діти, і то тут, то там іде, щоби котру зловити.

Так само є трохи і в Святому Причасті. Як причащаємо­ся, всі маємо зав’язані очі, не бачимо Ісуса Христа і не чує­мо Його голосу, але знаємо з віри, що Ісус Христос є живий тут, недалеко нас, іде, зближається, буде благословити, буде давати ласку, буде давати всякі Божі дарунки.

Ось якби не ті зав’язані очі, то ж би то була радість, яке ж то було б щастя бачити Спасителя світу, Бога і Чо­ловіка, руки, ноги уцілувати, тулитися до Нього, говори­ти, слухати Його бесіди, просити Його про всякі ласки.

 Так само робіть тепер, хоча зав’язані очі; цілуйте Ісуса Христа в мислі, в гадці, цілуйте по ногах, руках і говоріть до Нього, якби ви говорили до маленької Дитини і по­клонялися Йому з пастушками у вифлеємській стаєнці.

А коли Ісус Христос приїде вже до вас, коли прийме­те Святе Причастя, розмовляйте ще більше з Божою Дитинкою і моліться в церкві довше, ніж звичайно, щоб подякувати Ісусові Христові за все, що зробив для нас, а найбільше за те Святе Причастя, котрого не мало стіль­ки інших дітей. Скільки-то дітей умирає перед Святим Причастям, а скільки є таких поміж поганами, поміж жидами, що не мають святого хрещення.

Які ви є щасливі, християнські діти, котрим Бог дав ту велику ласку приймати Святі Тайни.

1909 p., травня 1, Лаврів.Із пастирського послання Митрополита Андрея до вірних “О частім Святім Причастю”

365 днів з Великим Митрополитом, Роздуми на щодень

Дізнавайтесь про нові статті по Email

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*


7 + один =

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>