Молитовне життя
Молитовна зустріч,
2-ий понеділок кожного місяця, храм Петра і Павла
Волонтерське життя
Волонтерське життя
Спортивне життя
Спортивне життя
Чемпіонат з міні-футболу серед інтернатів, відкриття з 30 вересня
Таборове життя
Таборове життя
Соціальне життя
Соціальне життя

2 листопада

Третя заповідь Божа каже нам ходити до Божого храму, поклонятися Всевишньому, брати участь у Службі Божій, у котрій вірні руками священика складають Всевишньому І Христову Жертву, перепрошувати Його за всі гріхи і благати ласки, потрібної до християнського життя. Чим біль­ше упадків, тим трудніше життя, чим більше треба Божої благодаті, тим більше повинен християнин горнутися до Церкви. А тим часом видається, що від початку війни люди менше ходять до Божих храмів у неділі та свята, як бувало перед війною. Правда, у хвилинах більшої небезпеки ві­рні прибігають до церкви і наповнюють її, але коли мине хвилева тривога, то церкви і в неділю не бувають такі по­вні, як повинні бути. І навіть тоді, коли вони виповнені вщерть, багато християн лишається вдома, не сповняючи найважнішого християнського обов’язку.

З жахом приходиться також дивитись, як багато дітей і молоді занедбує Службу Божу в неділі та свята. Й отці ду­ховні, душпастирі, пригадують вірним мало не кожної не­ділі, що від вірности зберігання заповіді”день святий свя­тити” залежить у великій мірі благословення в житті. Ця заповідь вимагає так мало, її так легко сповнити, а так ще­дро обдаровує християнина! Бо чи може бути важніша річ, як супокійна совість і те скріплення віри, надії та любові, яку дає християнинові кожна відправа в церкві? Люди не вміють того добра цінити, коли воно легко приходить.

З незберігання третьої заповіді мусить походити легковаження також інших заповідей. Хто не ходить до церкви, той паде легко у всякий гріх, а може й так дале­ко відійти від Божої дороги християнського життя, що забуде на все і пригадає собі церкву щойно тоді, коли може бути, не дай, Боже, запізно.

1943 рлистопад, Львів. – Зі спільного пастирського послання Митрополита Андрея та Єпископату Галицької церковної провінції до духовенства та вірних про важливість зберігати Божі заповіді

365 днів з Великим Митрополитом, Роздуми на щодень


Дізнавайтесь про нові статті по Email

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*


+ 5 = дванадцять

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>