Молитовне життя
Молитовна зустріч,
2-ий понеділок кожного місяця, храм Петра і Павла
Волонтерське життя
Волонтерське життя
Спортивне життя
Спортивне життя
Чемпіонат з міні-футболу серед інтернатів, відкриття з 30 вересня
Таборове життя
Таборове життя
Соціальне життя
Соціальне життя

16 липня

Пречиста Діва є нашою Матір’ю. Ми є членами Хрис­тового духовного тіла. А це духовне тіло, зложене зі всіх тих, що в Нього мали вірити, прибрав Собі, прийма­ючи тіло з Пречистої Діви. Христос зістав головою того тіла, стаючи Сином Марії. Тому Марія є не лише Матір’ю Христа через природне народження, але через те саме й духовною Матір’ю цілого того духовного тіла Христово­го – Матір’ю нас усіх. Марія є також нашою Матір’ю на ви­разне бажання Христа, бо, коли висів на хресті і, вказуючи на Йоана, сказав Матері: “Це Твій син”, - вказував на всіх людей, поручаючи їх материнському серцю. Вона й тому, бо, стоячи під хрестом разом зі Сином, принесла жертву, з котрої черпаємо духовне життя ласки. Жертву приноси­ла добровільну – так само, як добровільною була жертва Христової смерти. І жертву безмірну, бо безмірне було до­стоїнство офіри, котру складала! Але й тому, що складала її з безмірної любові до людей. Якої ж любові треба було на те, щоби Матір згодилася на смерть, таку страшну, так улюбленого Сина! Складаючи цю жертву, радо сама б від­дала життя, понесла б муку для справи нашого спасения, за котру Христос вмирав. І тепер за всіх нас молиться, дбає про нас, а передовсім про те, щоб ми покажися з гріхів від Христа Спаса приймали Його святу ласку, щоб ми Його знали й Ним жили. Певно і про це дбає, щоб ми берегли заповіді, без котрих нема для нас спасения. До нас по­вторяє слова, які колись сказала до слуг у Кані Галилей ській: “Зробітьусе те, що Він вам скаже!” (Йо. 2,5) Робіть усе, що вам накаже. Женихам у Кані випросила чудесну заміну води у вино. Хай же нам випросить у Свого Сина добре вино вічної нагороди за туземну воду наших бід. Можемо до Неї сміло прибігати в кожній потребі життя і можемо мати певну надію бути вислуханими, якщо по- християнськи будемо просити, тобто про речі Божій волі не противні, а корисні для наших душ. Бо справді від віків нечувано, щоби хто прибігав під покров Марії, благав про Її поміч, просив заступництва, а був Нею опущений.

1904 р., травня 3 (15), Крехів.Із пастирського послання Митрополита Андрея до духовенства і вірних”.Про Пренепорочне Зачаття Пресвятої Богородиці”

365 днів з Великим Митрополитом, роздуми на щодень

Дізнавайтесь про нові статті по Email

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*


− один = 4

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>