Молитовне життя
Молитовна зустріч,
2-ий понеділок кожного місяця, храм Петра і Павла
Волонтерське життя
Волонтерське життя
Спортивне життя
Спортивне життя
Чемпіонат з міні-футболу серед інтернатів, відкриття з 30 вересня
Таборове життя
Таборове життя
Соціальне життя
Соціальне життя

11 грудня

Добрий християнин, сповняючи буденні праці, коли це робить з любові ближнього та з любові Бога, може мати перед Богом заслугу молитви чи навіть Найсвятішого Причастя. Тому, дорогі, преважна це справа – умі­ти так по-християнськи для Бога і ближніх працювати, щоби ми сповняли той приказ святого апостола Павла: “Чи їсте, чи п’єте, чи що іншого робите, все на славу Божу робіть” (1 Кор. 10,31)Яке то святе, велике те наше християнське життя, що в ньому можемо марними і дрібними працями угодити Всевишньому Богови, себто зробити щось, що Бого­ти миле, за що Бог дає нагороду, що Бог похваляє, за що прославляє! Які ми, християни, щасливі, що маємо ясну і виразну дорогу до того, що найкраще і найліпше в житті, себто до того, що Богу миле! Тому, думаю, що навіть тоді* коли не даю ніякої ради у господарському житті, радою своєю, або радше радою Євангелія, яке вам пере­даю, зможу бодай вчасті устерегти вас перед небезпекою занедбання тої праці, яка, може, покажеться конечно потрібною, тої праці, що без неї, може, прийдуть на вас дуже прикрі і тяжкі хвилі. Я певний, коли підете за моєю радою, Бог устереже вас від такого занедбання, що може вам і цілому народові принести велику страту.

Збираю усе те, що я сказав, у слово великого апос­тола: “Що-небудь робите, робіть з серця, як Господеви, а не людям, знаючи, що від Господа приймете нагороду… наслідства” (Кол. 3,23).

1940 р., березень, Львів. – Із пастирського послання Митрополита Андрея до вірних “Про небезпеку занедбання потрібної праці”

365 днів з Великим Митрополитом, Роздуми на щодень

Дізнавайтесь про нові статті по Email

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*


два + 8 =

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>